Novogodišnje čestitke građanima

Izvor: RTS, 31.Dec.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje čestitke građanima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima policije i svim građanima Srbije predstojeće novogodišnje i božićne praznike.
"Poštovani građani Srbije, hvala vam što smo zajednički, a nikako drugačije nismo ni mogli, uspeli da očuvamo bezbednost naše zemlje. Hvala vam što poštujete zakon i hvala vam što poštujete policajce koji naporno rade svoj posao. Želim vam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srećnu Novu godinu i vama i vašoj porodici svako dobro", naveo je ministar policije u čestitki građanima.
U čestitki pripadnicima ministarstva na čijem je čelu, Stefanović je ocenio da su oni u godini na izmaku radili vredno, odgovorno, ponosno i hrabro i da je, zahvaljujući tome, smanjena stopa kriminaliteta na ulicama.
"Uspeli smo da smanjimo količine droge i da uhapsimo veliki broj narkodilera koji truju našu decu. Zahvaljujući vašem ogromnom radu uspeli smo da se suprotstavimo izazovima koje nose migracije, da učinimo da naše granice budu bezbedne, ali i da postignemo da ulice Srbije budu sigurne, da se građani osećaju bezbedno i da žive u zemlji koja brine o njima. To je veliki rezultat koji smo zajedno uspeli da postignemo u 2016. godini", ocenio je Stefanović.
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je svom građanima Kosova predstojeće praznike, navodeći da svima želi da 2017. godinu i svaku narednu godinu žive u miru, međusobnoj toleranciji i uvažavanju.
U narednoj 2017. godini treba nam više razumevanja od onih koji nas nisu razumeli, da nas oni koji "nisu čuli" konačno saslušaju i prihvate činjenicu da Srbi na Kosovu žele da žive i da na Kosovo žele da se vrate, poručuje Jevtić.
"Da komšije Albanci u Mušutištu umesto teškim rečima i protestima dočekaju svoje komšije Srbe rečima dobrodošlice, da tu reč dobrodošlice za Srbe čujemo i u Đakovici, da umesto samo reči da su Srbi dobrodošli u Prištini te reči vidimo kroz dela i da se u hramu Hrista Spasa umesto katanaca na rešetkama nađu široko otvorena vrata crkve u kojoj će se ponovo služiti liturgija i sabirati narod", naveo je Jevtić.
I potpredsednik Skupštine Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović čestitao je Novu godinu svim građanima, uz nadu da će ona doneti više prosperiteta, razumevanja i tolerancije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.