Novo izdanje čitanki iz istorije jugoistočne Evrope

Izvor: Politika, 19.Sep.2010, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo izdanje čitanki iz istorije jugoistočne Evrope

BEOGRAD – Drugo izdanje čitanki o modernoj istoriji jugoistočne Evrope biće predstavljeno u beogradskom Aero-klubu na konferenciji koju organizuje Centar za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi.

Na skupu će biti predstavljeno novo izdanje dopunskog nastavnog materijala o modernoj istoriji jugoistočne Evrope na srpskom jeziku, u okviru projekta koji je osmislila i sprovodi grupa kritičkih mislilaca raznih profesija iz regiona.

Cilj „Zajedničkog istorijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << projekta” je promena etnocentrične nastave istorije u školama kroz izbegavanje sterotipa, sugerisanje alternativa u nastavnom metodu i promocije ideje o različitoj interpretaciji pojedinog događaja.

Na predstavljanju će govoriti predsedavajući Upravnog odbora Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi Erhard Busek, ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja, šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, ministar prosvete Srbije Žarko Obradović i urednica Zajedničkog istorijskog projekta u Srbiji, istoričarka Dubravka Stojanović.

Moderator će biti izvršni direktor Balkanskog fonda za demokratiju Ivan Vejvoda.

Beta

objavljeno: 19/09/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijske čitanke bez stereotipa

Izvor: Blic, 19.Sep.2010

Drugo izdanje čitanki o modernoj istoriji jugoistočne Evrope biće predstavljeno sutra u beogradskom Aero-klubu na konferenciji koju organizuje Centar za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi. Dubravka Stojanović, urednica Zajedničkog istroijskog projekta u Srbiji..Na skupu će biti predstavljeno...

Nastavak na Blic...

Da nas istorija spaja, a ne razdvaja

Izvor: Blic, 20.Sep.2010, 01:10

Centar za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi (CDRSEE) predstaviće danas drugo izdanje četiri čitanke - Nastava moderne istorije Jugoistočne Evrope – kao i dopunski nastavni materijal, koje su na srpskom jeziku objavili CDRSEE i Dan Graf...Moderator konferencije biće direktor Balkanskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.