Izvor: B92, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarski tramvaj

Beograd -- Nekoliko dana posle tramvajske nesreće u Beogradu gradski čelnici pozvali medije u tzv. novinarski tramvaj.

Pre nekoliko dana tramvaj na liniji 2 iskočio je iz šina u Nemanjinoj ulici, a tada je povređeno 11 osoba. Juče je za novinare organizovana vožnja tramvajem kako bi predstavnici medija mogli da procene da li ima istine u nagađanjima o uzroku iskakanja tramvaja iz šina.

Tramvaj 2L je, umesto da nastavi pravo, ka Slaviji, skrenuo levo, udario >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zadnji deo tramvaja koji se kretao ka Železničkoj stanici i iskočio iz šina i udario u stub. Mediji su nagađali da je uzrok nezgode neispravna skretnička signalizacija, nepravilno podešena skretnica, nedovoljno rastojanje između koloseka, a navođeni su i drugi razlozi.

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Slaven Tica kaže da tehničkih nepravilnosti nije bilo.

Sve tramvajske skretnice su automatizovane, što praktično znači da je vozač tramvaja na oko 20 metara pre skretnice u obavezi da pogleda signalizaciju, koja pokazuje u kom je pravcu podešena.

Istraga MUP-a još nije završena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.