Novinarke: Sankcije za linč žena i novinarki

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarke: Sankcije za linč žena i novinarki

Grupa Novinarke za borbu protiv nasilja prema ženama, odnosno njih petnaest potpisanih u saopštenju upućenom javnosti, konstatuje da se u poslednjih nekoliko meseci javni govor u Srbiji pretvorio u ring, u kome su glavna sredstva govor mržnje prema ženama, seksistički komentari i omalovažavanje žena, posebno novinarki.
Potpisnice ovog saopštenja zahtevaju sankcije za "linč žena i novinarki", što, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako navode, postaje konstanta u političkom prepucavanju i pozdravljaju svaku javnu osudu ovakvog govora, ali skreću pažnju da ta osuda ne sme da bude selektivna i da nije dovoljno da ostane na tome. 
"Državne institucije imaju zakonske mogućnosti da sankcionišu ovakav govor, bez obzira na to da li dolazi od strane funkcionera vladajuće partije ili bilo kog građanina, politički aktivnog ili ne", navodi se u sapštenju.
One ukazuju na portal "Istraga", na kojem su objavljeni tekstovi čiji je cilj, kako navode, diskreditovanje i sramoćenje tri "kritički orijentisane novinarke". 
Među potpisnicama su Ljubica Gojgić, Živana Šaponja Ilić, Ivana Jasnić i druge.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.