Novinarke RTS- a nagrađene na Interferu

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarke RTS- a nagrađene na Interferu

Na 24. Internacionalnom festivalu reportaže i medija, Milena Božović Manić sa Radio Beograda osvojila je prvu nagradu za reportažu "Homo Poetikus Kiš". Nagrađene su i novinarke RTS-a Višnja Višnjić Milić, Natalija Vidić i Biljana Radulović.
Gran pri Interfera, statuu "Zlatna Nika - boginja pobede" osvojila je Jovana Uhrin za reportažu o značaju doniranja organa i transplatacije "San >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << urgentne noći", koja je emitovana na RTS-u.

U kategoriji TV reportaže, prvu nagradu je osvojio Budimir Ničić iz Glasa Amerike, za reportažu "Pošumljavanje teladi, uzgoj ptica i Srba".
Drugo mesto pripalo je Višnji Višnjić Milić sa RTS-a za reportažu o svetskom rekorderu u radu Vahidu Mutapčiću, kao i Lolici Popović sa TV Vranja, za "One man show".
Ivana Nedić iz Telegrafa dobila je treću nagradu za reportažu "Najlepša srpska zavarivačica".
Za TV reportažu "Najteža bitka naših ratnika", Biljana Radulović sa RTS-a dobila je diplomu.
U kategoriji novinske reportaže, prvu nagradu je osvojio Boris Subašić iz Večernjih novosti, za reportažu "Ljudi traže granice da bi ih prevazišli".
Drugu nagradu je dobila Frida Šarar iz lista Rijeka iz Hrvatske za reportažu "Prvi Hrvat u mom selu", dok su treću nagradu osvojili Muharem Mutabžija iz lista Polimlje iz Prijepolja za "Jedan na jedan sa celim selom" i Vladimir Lojanica iz Blica za reportažu "Jednom rukom hrani četvoro usta".
Milena Božović Manić sa Radio Beograda osvojila je u kategoriji radio reportaže prvu nagradu za "Homo Poetikus Kiš".
Drugu nagradu za osvojili su Ljubenko Zvizdić iz Radio Novog Sada za reportažu "Sat" i Branislav Ugrinov iz Radio Kikinde za "Ratnika paorskog srca".
Treću nagradu dobile su Marija Krstić iz Radio Beograda za reportažu "Telo kao instrument" i Anđelka Krasojević, iz srpskog radija Mladost iz Švajcarske.
U kategoriji foto reportaže, prvu nagradu je osvojio Mario Leone Bralić za reportažu "U srcu Amazonije".
Dobitnici druge nagrade su Nenad Mihajlović za reportažu "Skriveni sprudovi Dunava" i Marko Risović za "Priču o pticama selicama sa slomljenim krilima".
Na trećem mestu našao se Goran Šljivić sa reportažom "Bujica narušila večni san".
Što se tiče društveno odgovornih reportaža, na prvom mestu je Jasna Đurović sa Prve TV za reportažu "Novi Sad - novi ja".
Drugo mesto su zauzeli Vladimir Malešić iz prijepoljskog TV Foruma za "Ekološku bombu" i Predrag Vujić iz Monda za "Apokalipsu danas-Zaovine".
Natalija Vidić iz RTS-a s reportažom "Hlebonoša" zauzela je treće mesto. Takođe, treću nagradu je dobila i Anđela Zec za "Dejanu".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.