Izvor: B92, 07.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari TV Leskovac protestovali zbog političkih pritisaka

Leskovac -- Novinari Televizije Leskovac zatražili su u subotu zaštitu strukovnih udruženja od pritisaka i pretnji, upućenih iz kabineta predsednika Privremenog opštinskog veća i kandidata DOS-a za gradonačelnika Dragoljuba Živkovića.

Kako je Beti rečeno, član Opštinske izborne komisije i Demokratske stranke Nebojša Cvetković, koji je blizak predsedniku Živkoviću, zahtevao je od direktora TV Leskovac Zorana Rakića da otpušti novinara Božidara Ilića i smeni urednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informativnog programa Gorana Tasića. "Rekao je da ću ja leteti već sledećeg dana, ako oni ne odlete odmah", kazao je Rakić i dodao da su pozivi na mobilnom telefonu stizali iz Živkovićevog kabineta.

TV Leskovac zamerila se čelnicima Demokratske stranke zato što je u informativnom programu prenela izveštaj sa sednice Opštinske izborne komisije u koja je konstatovala da na Živkovićevoj kandidacionoj listi više od hiljadu potpisa ima formalnih nedostataka, odnosno da pored imena potpisnika nije upisana opština prebivališta. Direktor Rakić dodaje da je Živković pred novinarima tražio odgovornost Komisije zbog toga što je dopustila snimanje sednice.

"Verovatno u nameri da upozorenja shvatim ozbiljno, Cvetković mi je rekao tokom telefonskog razgovora da je predsednik Živković bio besan nakon izveštaja TV Leskovac i da je cepao papire po kancelariji", rekao je Rakić.

Živković, međutim, u izjavi Beti kaže da on ne stoji iza pretnji novinarima te da ni od opštinske komisije nije tražio odgovornost. "Nikakve primedbe nemam na izveštavanje TV Leskovac, čak i da ih imam ne bih nikome pretio. Pretnje nemaju nikakve veze s mojim imenom. Komisiji sam kao predsednik veća samo skrenuo pažnju da bi bilo dobro da izjave za medije daje predsednik ili član koga on ovlasti kako predstavnici stranaka ne bi koristili Komisiju za predizbornu promociju", istakao je Živković.

U Leskovcu će se 22. decembra održati vanredni izbori za odbornike i predsednika opštine. Za funkciju gradonačelnika kandidovalo se deset predstavnika stranaka, a 31 stranka, grupa građana i koalicija nadmetaće se za 75 odborničkih mesta u Skupštini opštine Leskovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.