Novinar i urednik RTS-a nagrađeni na Međunarodnom festivalu sportskog filma

Izvor: RTS, 04.Jul.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar i urednik RTS-a nagrađeni na Međunarodnom festivalu sportskog filma

Na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru gran-pri je dodeljen filmu "1:0 – 40 godina od prvog Zvezdinog evropskog finala" u režiji Milana Stojiljkovića i Stivena Sireta. Priznanja su dobili i novinar i urednik RTS-a.
"Martin Strel – čovek koji je pobedio Amazon" autora Dragana Stanojevića, u produkciji RTS-a, dobio je nagradu za najbolji kratkometražni film.

To je filmsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svedočanstvo o Slonevcu koji je preplivao reku Amazon od izvora do ušća.
Nagradu za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu dobio je Marko Novaković, urednik na RTS-u.
Ovaj film je priča o slabovidom maratoncu Goranu Nikoliću koji je za 77 dana istrčao 77 maratona.
Nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na festivalu je dobilo hrvatsko ostvarenje "Uvik isto" rediteljke Slavice Šnur. Film je priča o košarkaškoj porodici Šarić iz Šibenika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.