Izvor: Danas, 28.Apr.2023, 13:51

Novi zakon prvi put prepoznaje rad od kuće: Kako će inspektori sprovoditi nadzor nad radnim mestom radnika od kuće?

Novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu, koji poslanici razmatraju na tekućoj sednici Skupštine, po prvi put prepoznaje i definiše rad na daljinu i rad od kuće i samim tim propisuje mere zaštite na radu za čije sprovođenje je odgovoran poslodavac, rekao je FoNetu naučni saradnik na Institutu za radno pravo Mario Reljanović.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Posle 18 godina usvojen novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2023, 10:04

Narodni poslanici su sinoć, 28. aprila, na Međunarodni dan bezbednosti i zdravlja na radu, posle 18 godina, usvojili novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu, koji u sistem zaštite prava radnika uvodi niz novina i koji je u potpunosti usaglašen sa evropskim standardima. Uvođenjem novih mera i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.