Izvor: Blic, 15.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi turistički katalog za strance

Novi turistički katalog za strance

Domaće turističke agencije trude se na sve načine da privuku strane turiste i da im dokažu da je Srbija jedna od zanimljivijih evropskih destinacija. Tako je nastao i katalog turističke ponude Srbije za strance ('Ikspirijans Srbija') na engleskom jeziku, koji je zajedničko delo Odbora za razvoj receptivnog turizma ATAS-a.

Ukoliko stranac poželi da poseti Srbiju, u katalogu će pronaći predloge za nekoliko destinacija, zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pozvati jednu od turističkih agencija (koje su navedene u katalogu) i celo putovanje kroz Srbiju biće mu organizovano.

- Naše agencije nalaze se u Beogradu, Novom Sadu, Bajinoj Bašti, Zlatiboru i Brusu. Ukoliko gost želi da poseti neki od tih krajeva, preuzima ga agencija u tom mestu i time je kvalitet usluga mnogo bolji. Mi u Beogradu ćemo mu najbolje pokazati Beograd, ali će Zlatibor najbolje upoznati uz nekoga ko je iz tog kraja - objašnjava Rajko Mitrić, član UO ATAS-a.

Katalog 'Ikspirijans Srbija' biće prvi put prezentovan na Sajmu turizma u Ljubljani (od 29. marta) i u ATAS-u smatraju da nam je Slovenija najjače ciljno turističko tržište.

- U poslednje vreme dosta Slovenaca posetilo je Srbiju i želimo da se to nastavi. Pokušaćemo da im ponudimo kvalitetne ture. Inače, sve zemlje u okruženju, recimo Bugari i Rumuni, veoma su nam atraktivne za turističku saradnju - tvrdi Mitrić.

Programi u katalogu podrazumevaju boravke od dva do deset dana. Cilj je da turisti ostanu u Srbiji duže od dva dana i da upoznaju srpsku kulturu. Na raspolaganju su im i obilasci manastira, arheoloških nalazišta, banja i svih krajeva koji imaju neki nacionalni pečat.

- I strane turističke agencije mogu napraviti programe putovanja po Srbiji. Zato nam je važno da mi iz Srbije ponudimo strancima program koji je za bilo kog stranog turoperatera teško ili potpuno neizvodljiv - zaključuje Mitrić. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.