Novi talas vreline

Izvor: RTS, 04.Avg.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi talas vreline

Sledeće nedelje, u celom regionu očekuju se izuzetno visoke temperature. U Srbiji u većini mesta najviše dnevne temperature od 34 do 40 stepeni. Osveženje sa lokalnim pljuskovima tek za vikend.

U Srbiji se narednih dana očekuje veoma toplo vreme, sa najvišim dnevnim temperaturama i do 40 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, veoma toplo vreme s maksimalnom temperaturom znatno iznad proseka zadržaće se do subote, 10. avgusta, do kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će u većini mesta najviše vrednosti biti od 34 do 40 stepeni.

U petak posle podne i krajem dana, i za dane vikenda, očekuje se osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i to prvo u zapadnim i severnim krajevima.

Na udaru tropskog talasa su sve države regiona - u većini gradova Bosni i Hercegovini uključili su se crveni meteo-alarmi, a lekari preporučuju oprez i neizlazak na sunce između 10 i 18 sati.

Crveni meteo-alarmi, što znači da su vremenske (ne)prilike opasne za zdravlje građana, upalili su se ponovo u Bihaću, Banjaluci, Prijedoru, Višegradu i Mostaru.

Osveženja, najavljuju, neće biti ni narednih dana kada će temperature prelaziti 41. podeljak.

Vreli dani očekuju se i u Hrvatskoj. Najtoplije je jutros bilo u Dubrovniku gde je temperatura u sedam sati iznosila 28 stepeni.

Hrvatski hidroemeteorolozi upozoravaju da će najviše temperature biti na karlovačkom i šibenskom području, gde će se živa u termometru popeti do 40 stepeni u poslepodnevnim satima, a samo stepen ili dva niža biće na zagrebačkom, splitskom i riječkom području, kao i na istoku zemlje.

Crnu Goru narednih dana očekuje novi tropski talas, a temperature će u većini mesta dostizati 40 stepeni, najavio je crnogorski Hidrometeorološki zavod.

Neuobičajeno visoke temperature, čak do 38 stepeni, očekuju se i u Sloveniji. Samo u alpskom području očekuje se osveženje, a najavljena je mogućnost olujnog nevremena sa grmljavinom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Do kraja nedelje visoke temperature

Izvor: Beta, 05.Avg.2013, 13:24

BEOGRAD, 5. avgusta 2013. (Beta) - U Srbiji će do subote biti veoma toplo vreme sa temperaturama znatno iznad proseka, do 40 stepeni, a nakon 10. avgusta temperature neće prelaziti 35 stepeni, rečeno je u Republičkom hidrometeorološ.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.