Novi spomenici kulture

Izvor: B92, 06.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi spomenici kulture

Zgrada Tehničkog fakulteta

Beograd -- Za spomenike kulture proglašeni i zgrade Pravnog i Tehničkog fakulteta, Studentski dom kralja Aleksandra Prvog i Ministarstvo saobraćaja.

Odluke o proglašenju donete su na sednici Vlade Srbije od 2. avgusta, a potpisao ih je potpredsednik Vlade Božidar Đelić, objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku.

Status spomenika kulture dobili su i hotel "Avala", dom Vračarske štedionice, kuća Flašar i kuća pukovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Elezovića na Vračaru, kuća trgovca Dušana Lazića i vila Stevke Milićević na Savskom vencu i zgrada Penzionog fonda Beočinske fabrike cementa.

U Pančevu, za spomenik kulture proglašeni su kip svetog Florijana i zgrada Stare pošte; u Novom Sadu taj status je dobila kuća u Dositejevoj ulici broj 10, a u Somboru - zgrada Higijenskog zavoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.