Izvor: B92, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rekord na Trgu Republike

Beograd -- Akcija za dobrovoljno davanje krvi danas zabeležila novi rekord: do 16 časova, čak 140 ljudi se prijavilo, a 120 je dalo krv.

Zbog velike zainterovanosti za učešće u akciji "Učini dan lepšim sebi i drugima - Daj krv" Instituta za transfuziju krvi Srbije i B92, danas su građani su prevoženi u Institut da daju krv.

Pored humanosti, dodatni motiv Beograđanima bile su i karte za koncert popularne britanske pop-grupe "Kajzer čifs" koje su deljene dobrovoljnijm >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << davaocima.

Akciji su se danas priključili i zaposleni u gradskoj opštini Palilula koja je sa Crvenim krstom organizovala davanje krvi u prostorijama Osnovne škole Jovan Popović.

Akciju su ličnim primerom podržali Danilo Bašić, predsednik opštine Palilula i Slaven Tica, direktor GSP-a Beograd.

Inače, tokom tri nedelje zajedniđke akcije Instituta i Devedesetdvojke zabeležen je značajan porast broja davanja krvi u poređenju sa istim periodom prošle godine. Trend rasta nije zabeležen samo u transfuziološkom autobusu na Trgu Republike, već i u Institutu za transfuziju krvi Srbije i organizovanim akcijama na terenu.

Naime, u odnosu na isti interval prethodne godine, samo u autobusu je prikupljeno 170 odsto puta više, a na ostalim lokacijama 50 odsto više jedinica krvi.

U autobusu su od 28. maja do 16. juna 2007. prikupljene 474 jedinice krvi, a u istom periodu ove godine čak 1282 jedinice krvi.

Ukupan broj jedinica krvi koji prikupljen, pored autobusa, i u Institutu i na terenu u organizovanim akcijama u istom periodu je 4025 jedinica krvi, naspram 2788 jedinica prošle godine u tom razdoblju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.