Novi računari za školu u Gračanici

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi računari za školu u Gračanici

Srednjoj medicinskoj školi u Gračanici uručeno je 16 računara. Reč je o donaciji Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Kancelarije za KiM i firme "Komtrejd".
Računari će služiti za digitalizaciju rada škole – eDnevnik, eUpis, Jedinstveni informacioni sistem prosvete, digitalne učionice, čime će i u Gračanici đaci i nastavnici imati isti kvalitet nastave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i usluge elektronske uprave kao sve druge škole u Srbiji.

Direktor kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović je rekao da će oprema omogućiti da su narednoj godini u Gračanici počne implementacija velikog jedinstvenog informacionog sistema prosvete.
"Već ove godine smo napravili prvi korak sa elektronskim upisom", rekao je Jovanović. 
Kako je istakao, na taj način su roditelji uštedeli sate čekanja u redovima jer sistem automatski povlači izvod iz matične knjige rođenih i prebivalište. 
Direktor Medicinske škole Miodrag Živić je istakao da im donacija mnogo znači. 
"Imamo 335 učenika, primena elektronskog dnevnika počinje od septembra, verovatno ćemo raditi i sa papirnim, ali ovo nama puno znači, olakšava i nama posao. Da prosto naša deca ne zaostaju za decom u celoj Srbiji", ističe Živić.
Predstavnik za javni sektor kompanije "Komtrejd" Miroslav Veličković rekao je da se ta kompanija rado odazvala inicijativi Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
"Kao jedna od najvećih IT kompanija u Jugoistočnoj Evropi, sa preko hiljadu klijenata i 17 poslovnih centara u celom svetu, prepoznajemo značaj kompjuterske pismenosti i u tom duhu smo donirali ove rečunare", naveo je Veličković. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gračanica: Srednja medicinska dobila 16 računara

Izvor: Danas, 21.Avg.2019

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović i predstavnik za javni sektor kompanije Comtrade, Miroslav Veličković danas su posetili Medicinsku školu Priština – Gračanica u Gračanici i tom prilikom direktoru škole, Miodragu Živiću uručili...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.