Novi protest taksista, novi kolaps u Beogradu

Izvor: RTS, 07.Okt.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest taksista, novi kolaps u Beogradu

Udruženje taksista u Beogradu i danas je protestovalo zbog toga što, kako kažu, država ne sprovodi zakon. Ulice glavnog grada ponovo su bile blokirane, a saobraćaj se odvijao usporeno.
Taksisti su oko podneva počeli da se okupljaju u Bloku 70, Kumodraškoj ulici, na parkingu kod hale "Aleksandar Nikolić" (Pionir) i na novom Obrenovačkom putu.

Protestna vožnja i kolona taksi vozila krenula >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ka centru grada u 13 sati, a protest je, kao i do sada, okončan ispred zgrade Vlade Srbije.
Saobraćaj u gradu je bio otežan tokom protestne vožnje, a u pojedinim delovima grada i gotovo potpuno blokiran. Kolone vozila na Brankovom i Pančevačkom mostu, trgu Slavija, Nemanjinoj i Takovskoj ulici.
Oko 14 časova policija je zatvorila ulicu Kneza Miloša pa je saobraćaj preusmeren na auto-put.
Taksisti su najavili da neće radikalizovati protest dok je u toku poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
"Ne želimo da od našeg esnafskog problema pravimo međunarodni problem i šaljemo lošu sliku o Srbiji u svet", naveo je predsednik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević.
Dodao je da bi blaga radikalizacija mogla da počne od srede, a da se "ona prava" očekuje početkom naredne nedelje. Protesti bi od naredne nedelje mogli da traju od 14 do 17 časova, u doba najvećeg špica.
Gradska uprava se nije oglasila povodom današnjeg protesta, ni usmeno ni pismeno, iako je Beogradska hronika tražila sagovornika.
Na drugoj strani u Udruženju Car Go ističu da za njihovo poslovanje već ima zainteresovanih taksista i najavljuju uvođenje nove tehnologije.
U protestu taksista, koji je počeo prošlog ponedeljka, 30. septembra, učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost", "Pink", "Luks", "Beogradski vozači", "Beonaksis", "Čukarički plavi", "Žuti" i "Beotaksi".
Taksisti proteste organizuju zbog toga što, kako tvrde, država ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Drumski rat" taksista i CarGo – svako se poziva na zakon koji mu odgovara

Izvor: RTS, 07.Okt.2019

Šesti dan beogradski taksisti su na ulici, u protestnoj vožnji. Na njihove zahteve nadležna ministarstva još ne odgovaraju. . Taksisti proteste organizuju zbog toga što, kako tvrde, država ne sprovodi zakon protiv "privrednih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.