Izvor: Vostok.rs, 16.Jul.2011, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik Letonije izjavio da će s ruskim stanovnicima republike govoriti na njihovom maternjem jeziku

16.07.2011. -

Novi predsednik Letonije Andris Berzinjš je izjavio da će s ruskim stanovnicima republike govoriti na njihovom maternjem jeziku. Pritom je u intervjuu za lokalne novine „Neatkariga rita avize" istakao da je državni jezik republike letonski. Ranije je Berzinjš izjavio da je spreman da da intervju na ruskom jeziku i objavio je nameru da nastavi kurs poboljšanja odnosa s istočnim susedima – Rusijom i Belorusijom.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Brač i dalje gori

Izvor: Vostok.rs, 16.Jul.2011

16.07.2011. -..Na hrvatskom Braču gori 2,5 hiljada hektara šume, sa ostrva je evakuisano nekoliko stotina turista. Vlada zemlje je mobilisala sve vatrogasne snage ostrva. Uskoro će pomoći avijacija. Hrvatska je još jedna žrtva vrućine koja je zadesila Evropu. Slična je situacija sa temperaturom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.