Novi postupak zbog kršenja propisa na tržištu bebi-opreme

Izvor: RTS, 22.Sep.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi postupak zbog kršenja propisa na tržištu bebi-opreme

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv 172 učesnika na tržištu bebi-opreme.
Ovo je, inače, sedmi postupak protiv učesnika na tržištu bebi-opreme u ovoj godini, a pokrenut je jer se osnovano pretpostavlja da su ugovori između prodavaca i kupaca sadržali i cenu robe u daljoj prodaji, čime su praktično kupci opreme bili onemogućeni da samostalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlučuju o cenama. 
Po zakonu se to smatra restriktivnim ugovorom, a kako je tržište bebi-opreme od izuzetnog značaja za potrošače, Komisija za zaštitu konkurencije je smatrala da treba pokrenuti postupke. 
Komisija, kako se navodi u saopštenju koje je dostavila medijima, intenzivno radi i na analizi celokupnog tržišta bebi-opreme, sa čime će upoznati i javnost. 
Takođe, u saopštenju su pozvali sva lica koja imaju podatke značajne za utvrđivanje činjeničnog stanja u postupku koji je pokrenut da ih dostave na adresu Komisije za zaštitu konkurencije, Savska broj 25 u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.