Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad na adventiste

Novi Sad -- Nepoznate osobe noćas oko 3 sata kamenicima razbile četiri ukrasna stakla na Sabornom hramu u Novom Sadu, navodi Adventistička crkva.

Hrišćanska adventistička crkva danas se zahvalila ministru unutrašnjih poslova Srbije Draganu Jočiću zbog povećane brige i zaštite njenih hramova, nakon prethodnih napada, ali ga je obavestila i da se, uprkos tome, prošle noći desio novi napad u Novom Sadu. To je treći napad na tu crkvu od početka ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Dobili smo vaš dopis, u kom nas obaveštavate o povećanoj brizi i zaštiti naših hramova. U ime svih vernika Hrišćanske adventističke crkve i u svoje ime želim da vam se zahvalim na preduzetim merama. Međutim, uprkos svemu, problemi se nastavljaju", piše u pismu predsednika Glavnog odbora Adventističke crkve Miodraga Živanovića Jočiću.

On je ukazao na to da su objekti adventista u Novom Sadu česta meta nasilja i da mere koje je preduzela policija nisu dale rezultate. Živanović je zbog toga zamolio Jočića za "adekvatnije mere", koje će uroditi plodom i uneti mir i sigurnost u život adventista.

Ovo je treći napad na tu crkvu ove godine, a sredinom decembra 2006. više objekata manjih verskih zajednica bilo je napadnuto.

Inače, prema poslednjem popisu iz 2002, pripadnika tzv. netradicionalnih religija u Srbiji ima 0,2 odsto, odnosno nešto manje od 20.000 ljudi, a nejasan je motiv da se ti ljudi napadaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.