Izvor: RTS, 23.Nov.2021, 14:53

Novi načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević

Na svečanosti u kasarni "General Jovan Mišković“ na Banjici, obavljena je primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije između pukovnika, dosadašnjeg vršioca dužnosti Ace Ranđelovića i Srđana Blagojevića.
"Danas prisustvujemo primopredaji dužnosti što je mnogo više od forme. Današnje vreme ukazuje da se sve ono što znamo o ratovanju, sve ono što znamo o vojnim veštinama i vojsci uopšte menja i da će nova znanja, nove veštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nauka biti najbolji štit i mač u narednom periodu", istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović na primopredaji dužnosti načelnika Vojne akademije.

On je zahvalio pukovniku Aci Ranđeloviću na njegovom velikom radu tokom obavljanja dužnosti načelnika Vojne akademije i čestitao novom načelniku Srđanu Blagojeviću.
Stefanović je podsetio da je na Vojnoj akademiji veliki Jovan Mišković bio predavač Živojinu Mišiću, Radomiru Putniku, Petru Bojoviću i Stepi Stepanoviću i da je bio  gorostas napretka Srpske vojske i njene modernizacije.
"Moramo da budemo ti koji vode napred, koji faktički novim znanjem i veštinama naoružavaju našu vojsku. Samo tako će naša vojska biti efikasna, spremna da brani otadžbinu u svakom trenutku i da pokažemo koliko ta uniforma koju nosite na sebi i znamenja Srbije znače i za srpski narod i za vas lično", istakao je ministar.
Stefanović je profesorima Vojne akademije zahvalio na velikom trudu.
Poručio je kadetima da neguju ljubav prema otadžbini.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Primopredaja dužnosti načelnika Vojne akademije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije između dosadašnjeg vršioca dužnosti pukovnika Ace Ranđelovića i pukovnika Srđana Blagojevića...Kako se navodi, Stefanović je rekao je da je ovo jedan poseban dan za celo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.