Izvor: B92, 27.Okt.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dom za Stefana Nikolića

Beograd -- Razlozi nestanka telefonskog signala u Žarkovu, Novom Beogradu i Miljakovcu su požar i kradljivci bakra, kažu u "Telekomu".

Oko 20 hiljada Beograđana preksinoć je ostalo bez fiksne i mobilne telefonske veze zbog tri odvojene havarije. Većini građana su telefoni već proradili, a u "Telekomu Srbija" kažu da su ekipe na terenu i rade na vraćenju svih korisnika u sistem.Žarkovo je ostalo bez signala zbog požara u divljem naselju, dok iza prekida veza na novom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu i Miljakovcu ponovo stoje kradljivci bakra.

Milica Amidžić, direktorka PR sektora "Telekoma Srbija" kaže da su presecanja i krađa kablova, podmetanje požara i uništavanje telekomunikacione infrastrukture kulminirali u poslednje vreme.

"'Telekom' Srbije želi da obavesti javnost da je u poslednje vreme kulminiralo nešto što se zove presecanje i krađa kablova, podmetanje požara i jednom rečju, uništavanje telekomunikacione infrastrukture 'Telekoma'", rekla je ona.

"Mi se izvinjavamo korisnicima što zbog ovog nasilja povremeno ostaju bez naših usluga i istovremeno najavljujemo snažnu rekaciju kako bi se stalo na put toj vrsti nasilja. Mi smo predložili nadležnim državnim ustanovama koje brinu o zaštiti bezbednosti Republike Srbije i njehih građanja i njihove imovine da preduzmu akciju zaštite od ove vrste nasilje koja direktno može da se dovede u vezu sa ilegelanom trgovinom bakrom", kazala je Amidžiićeva.

Ona je rekla da "Telekom" očekuje otkrivanje počiniooca, ali i znatno oštrije kažnjavanje onih koji uništavaju telefonsku infrastrukturu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.