Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi aparat odnet noću

Novi aparat odnet noću

Prema zvaničnom saopštenju SUP-a Sremska Mitrovica, sa Odeljenja za ultrazvuk Zdravstvenog centra ukraden je kolor-dopler, čime je pričinjena materijalna šteta bolnici u vrednosti od 5,6 miliona dinara. Podrobnije informacije o krađi kolor-doplera od zvaničnika iz Zdravstvenog centra nismo bili u mogućnosti da dobijemo u 'cilju sprovođenja istrage’’.

- Služba obezbeđenja bolnice broji deset radnika, po dva u smeni koja traje 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sati. Samo je čuvar na glavnom ulazu u bolnicu naoružan i on ide svakih sat vremena u obilazak svih zgrada. Čuvar na drugom čuvarskom mestu, kod Službe hitne pomoći, nije naoružan i ne obavlja obilazak. Radnik kod kuhinje obavlja dužnost do 14 sati, takođe nenaoružan. U suštini se naša funkcija svodi na regulisanje prometa vozila koja ulaze u krug bolnice, bez mogućnosti kontrole posetilaca jer je frekvencija velika - kaže za ‘’Blic’’ radnik obezbeđenja bolnice koji je insistirao da ostane anoniman.

On dodaje da je od pre godinu dana na zahtev Ministarstva zdravlja da se redukuje čuvarska služba, ukinuto četvrto čuvarsko mesto, iza bolnice prema Novom šoru, prema kojem je izlaz iz bolničkog kruga otvoren, pa su pretpostavke da je uređaj, veličine ovećeg frižidera, najverovatnije tim putem i iznet. Pretpostavlja se da zbog težine doplera on mora biti iznet na nekakvom postolju sa točkićima.

Od osoblja Odeljenja za ultazvuk nezvanično saznajemo da se glavna vrata ne zaključavaju zbog reorganizacije rada svih odeljenja usled izgradnje i rekonstrukcije bolnice, a vrata kabineta za ultrazvučni pregled su prilikom krađe razvaljena, a potom sutradan i zamenjena novim. Ovih dana među bolničkim osobljem krađa vrednog uređaja je glavna tema razgovora uz spekulacije kako je neometano iznet iz bolničkog kruga i kome je potreban. Jedan stariji pacijent koji čeka za pregled ultrazvukom je prokomentarisao da ‘’taj aparat ne treba paorima, nego zna se kome - za ordinaciju'.

Doktor Milica Dumančić, radiolog, kaže da je ukradeni uređaj stigao u bolnicu pre tri meseca zamenivši stari koji je bio u upotrebi dve godine.

- Kolor-dopler je pripadao najnovijoj generaciji 'tošiba' doplera, sa četiri sonde vrednosti oko 70.000 evra. Njime smo obavljali pregled abdomena, dojke, ginekološki pregled, kao i ultrazvučni pregled srca - objašnjava dr Dumančić. Narcisa Božić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.