Novi Sad izdvaja preko 11 miliona dinara za objekte verskih zajednica

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 15:06

Novi Sad izdvaja preko 11 miliona dinara za objekte verskih zajednica

Grad Novi Sad izdvojiće iz budžeta 11,3 miliona dinara kako bi podržao izgradnju ili obnovu objekata u vlasništvu crkvenih zajednica u Novom Sadu i okolini.

Najviše sredstava dobija Eparhija bačka Srpske pravoslavne crkve. Njoj je namenjeno 4,8 miliona dinara za krovopokrivačke radove u Zmaj Jovinoj 4 (Svojina), kao i za treću fazu radova na izgradnji parohijskog doma na Detelinari, prenosi portal Radija 021.

Pozamašna suma sa konkursa odlazi i Eparhiji Sremskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali dvema različitim crkvenim opštinama – Sremska Kamenica i Stari Ledinci. Za rekonstrukciju kape zvonika na hramu Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Ledincima biće izdvojeno četiri miliona, dok će još 600.000 dinara otići na opravku fasade hrama Svetog proroka Ilije, navodi isti izvor.

Grkokatolička parohija sveti Petar i Pavle dobila je milion dinara za sanaciju, restauraciju i rekonstrukciju ulični i dvorišnih fasada grkokatličkog parohijskog doma u Novom Sadu.

Subotička biskupija od gradske vlasti dobila je 712.000 za investiciono održavanje crkve Svete Elizabete u Novom Sadu.

Islamska zajednica Srbije dobila je 180.000 dinara za drugu fazu adaptacije i uređenja molitvenog prostora (Mesdžida) i islamske biblioteke u Novom Sadu, piše 021.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.