Novi Sad dobija kovid bolnicu do 1. septembra

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 15:53

Novi Sad dobija kovid bolnicu do 1. septembra

Novi Sad će do 1. septembra dobiti novu kovid bolnicu, poručuje gradonačelnik Miloš Vučević.

"Zdravlje nam je na prvom mestu i svesni smo da nema zdravlja ako nemamo gde da se lečimo! Novi Sad će, stoga, najkasnije do 1. septembra dobiti novu kovid bolnicu, budući da je u četvrtak Vlada Srbije donela zaključak o početku njene izgradnje", napisao je Vučević na Tviteru.

Ova bolnica će, dodao je, biti u kovid sistemu dok traje pandemija, imaće kapacitet od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 600 kreveta, a kad prestane potreba za tim, biće deo Kliničkog centra Vojvodine ili kako to već bude definisalo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

"Novom Sadu fali opšta bolnica, zbog čega sekundarni nivo zdravstvene zaštite nije na nivou koji bismo želeli, ovo smo dugo čekali i put kojim se konačno možemo izboriti za opštu bolnicu. Zdravlje Novosađana nema alternativu, investicije u zdravstveni sistem će to i dokazati!", zaključio je prvi čovek Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.