Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 14:48

Novi Sad, dimne bombe na sednici o Generalnom urbanističkom planu

Sednica Komisije za planove u vezi sa Nacrtom Generalnog urbanističkog plana Novog Sada prekinuta je danas nakon što su ekološki aktivisti bacili dve dimne bombe u prostoriju u kojoj se sednica održavala.
Aktivisti su, pošto su bacili dve dimne bombe, razvili transparent na kojem je pisalo "Gup je glup". Istovremeno su iz struje isključeni projektori na kojima je bila prezentacija predloženog Generalnog urbanističkog plana.

U salu je stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija, dok ekološki aktivisti ometaju nastavak sednice i zahtevaju povlačenje nacrta GUP-a.
Na današnjoj sednici bila je predviđena rasprava o primedbama koje su građani Novog Sada podneli na novi plan. Sednica je počela u devet časova, a od početka se vodi žučna rasprava uz česte upadice prisutnih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktivisti bacili dimne bombe u salu, prekinuta sednica o Generalnom urbanističkom planu Novog Sada; Vučević: "Politička manjina hoće da parališe grad"

Izvor: Blic, 07.Mar.2022

Komisija za planove grada Novog Sada prekinula je današnju sednicu na kojoj je razmatrala primedbe i predloge vezane za nacrt Generalnog urbanističkog plana (GUP) za Novi Sad kada je nekoliko građanskih aktivista, koji su polemisali o tom dokumentu, raširilo transparent "GUP je glup" a zatim je neko...

Nastavak na Blic...

Otkazan nastavak javne sednice komisije za planove

Izvor: Danas, 08.Mar.2022, 12:31

Javna sednica komisije za planove koja je trebala da se nastavi danas od 9 časova, nakon što je prekinuta posle jučerašnjeg incidenta, iznenada je otkazana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.