Izvor: Blic, 28.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove zdravstvene knjižice 2007.

Nove zdravstvene knjižice 2007.

Zamena dosadašnjih zdravstvenih knjižica novim i savremenijim prvo će početi u Novom Sadu, i to već za dvadesetak dana, dok će ostali građani Srbije nove knjižice dobiti tek početkom 2007. godine. Prva zamena knjižica za građane biće besplatna.

Republički zavod za zdravstveno osiguranje odlučio je da nove knjižice dobiju prvo Novosađani, da bi uvideli koji se problemi mogu pojaviti na početku zamena knjižica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Novi obrazac knjižice će kao elemente zaštite od falsifikovanja imati hologram, specijalne boje, mikrotest, gijoši linije i antikopi element.

- Novina je u tome što će od sada biti smanjena mogućnost zloupotrebe, dobiće se viši kvalitet usluga, kao i uvid u pregled ostvarenih prava u sistemu zdravstvene zaštite. Takođe, vreme za popunjavanje recepata i drugih dokumenata u domovima zdravlja i apotekama biće kraće, buduće da će ti podaci već postojati u evidenciji osiguranika, odnosno očitavaće se preko bar-koda na knjižici - objasnio je Vukašin Radulović iz RZZO.

S. T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.