Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tužbe protiv "Vranjskih"

Vranje -- Vlasnik "Novina vranjskih" Vukašin Obradović kaže da ga je predsednik opštine Vranje Miroljub Stojičić tužio zbog fotomontaža.

Obradović je rekao da je zbog fotomontaža odvojenu privatnu tužbu protiv njega podneo i odbornik Socijalističke partije Srbije u Skupštini opštine Vranje Stojan Dimčić. "Tužbe su pritisak na novine, ali se oni varaju ako misle da će nas tako zastrašiti, jer smo prošli i kroz gora vremena kada je na vlasti bio Milošević", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Obradović.

Pred Opštinskim sudom u Vranju pokrenut je spor protiv novinara "Novina vranjskih" Gorana Antića zbog teksta o Tomislavu Gačiću, odnosno episkopu vranjskom Pahomiju. Obradović i advokat Aleksandar Stojković su podneli privatnu krivičnu tužbu protiv episkopa zbog klevete, jer ih je Gačić optužio da su "eksponenti albanskog lobija".

Inače, opštinski odbor SPS-a iz Vranja nedavno je tužio i vranjski "OK radio" jer je taj medij 19. septembra, kada su bili održani lokalni izbori, objavio da su "socijalisti naknadno štampali 2.500 glasački listića, a SPS je zatražio i odštetu od 12 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.