Nove tablice još na čekanju

Izvor: Blic, 24.Feb.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tablice još na čekanju

Građani još ne mogu da očekuju nove registarske tablice iako je bilo planirano da budu izrađene početkom godine jer, ma koliko tragikomično zvučalo, u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da se još nisu stekli „tehnički uslovi”.



Izrada novih tablica još nije počela. I fabrika „Boja” i Zavod za izradu novčanica, koje su uključene u ovaj posao, čekaju na znak MUP-a, ali u ovom ministarstvu nemaju precizan odgovor zašto sve stoji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U MUP-u dodaju da će se, „dok se ne steknu tehnički i drugi uslovi za izdavanje saobraćajne dozvole, potvrde o privremenoj registraciji vozila i registarskih tablica, saobraćajna dozvola, potvrda o privremenoj registraciji i registarske tablice izdavati prema propisima koji su i do sada bili na snazi”.

U MUP-u nisu mogli da kažu ni koliko će izdavanje novih tablica i saobraćajnih dozvola koštati građane.

Kada vlasnik sada registruje vozilo u Srbiji, za registarske tablice i saobraćajnu dozvolu mora da plati 3.880 dinara. Od toga za administrativnu taksu ide 2.360 dinara, a ostatak od 1.520 dinara je za tablice i dozvolu. Za sada se, međutim, samo pretpostavlja da će nove tablice i dozvole biti skuplje nego dosadašnje, s obzirom na to da su mnogo modernije.

Inače, procedura je trebalo da počne od ove godine, a sada ne samo da kasni nego se i ne zna kada će početi. Pretpostavlja se da je MUP rešio da odloži izdavanje novih tablica kako bi se sprečile velike gužve zbog izdavanja ostalih dokumenata, ali zvaničnih informacija nema.

Svi čekaju na odobrenje MUP-a

Kako „Blic” saznaje, Zavod za izradu novčanica je spreman da počne sa poslom, ali čeka na odobrenje MUP-a. U fabrici „Boje” u Somboru izrađivaće će blanko tablice koje dorađivati Zavod za izradu novčanica.

Inače, fabrika „Boja” potpisala je sa Zavodom za izradu novčanica ugovor još prošle godine, prema kome je trebalo posao da obavi u roku od godinu dana. I u ovoj fabrici su spremni za početak posla, tako da je sada sve na MUP-u. Ovo ministarstvo je, inače, još pre nekoliko meseci odobrilo konačnu verziju novih registarskih tablica. Nove tablice će se od starih razlikovati po dužini i širini, a imaće i utisnut grb Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.