Izvor: B92, 30.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove pretnje otporašu

Požarevac -- Aktivista požarevačkog "Otpora" Momčilo Veljković dobio je još jedno preteće pismo u kojem mu se preti likvidacijom.

Pismo potpisuje "Srpska oslobodilačka armija". Veljkoviću se u ovom pismu zamera što "proziva" porodicu Milošević i Gajić. Dodaje se da je njegovu likvidaciju omela smrt Slobodana Miloševića, te da ta organizacija ima svoje jedinice u Požarevcu, Smederevu, Petrovcu na Mlavi, Velikoj Plani i Rabrovu.

Otporaš Veljković u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pismu naziva se, između ostalog, "fašistom, stranim plaćenikom, izdajnikom srpskog naroda". Preti mu se likvidacijom, navodi se da ga određeni ljudi prate u stopu, te da je ta organizacija njega "osudila na smrt po hitnom postupku".

Veljković kaže da je rukopis kojim je ispisano ovo pismo isti kao u prethodnim pretećim pismima, da nije uplašen njegovom sadržinom, ali da je sve opet prijavio policiji. "Ranije preteće poruke sam takođe prijavljivao, ali počinilac nije pronađen", podseća on.

"Ja sam čitav slučaj prijavio načelniku kriminalističke policije Miodragu Gajiću, a za ovaj predmet je zadužena inspektorka Jasmina Nisović. Nadam se da će nešto da preduzmu i da će pojedinca ili organizaciju koja ova pisma piše policija i da pronađe", kaže Veljković.

Veljkovića u ovom pismu upozoravaju da "neće dočekati 1. maj", datum koji je prošao. Zakasnelo pristizanje pošiljke Veljković objašnjava time što je poslato kao teretna pošiljka, pretpostavljajući da je zbog toga duže putovalo.

U pismu ga upozoravaju da se ne šale, dodajući da za utehu može da mu bude to što nije jedini koji je na spisku pomenute anonimne organizacije. Veljković podseća da je pismo slične, preteće sadržine ranije dobio glavni i odgovorni urednik RTV B92, Veran Matić, a da ga je potpisala organizacija sličnog naziva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.