Izvor: TangoSix.rs, 28.Apr.2021, 09:08

Nove mogućnosti helikoptera Ansat: U toku ispitivanja sa spoljašnjim teretom

Ruska holding kompanija ‘’Ruski helikopteri’’ saopštila je da je tokom ispitivanja u fabrici KVZ u Kazanju, helikopterom Ansat postignuta visina od 3700 m sa podvesnim teretom od 600 kg. Brzina letelice sa spoljnim teretom bila je 180 km/h, a istovremeno je maksimalna poletna masa ovako opterećenog helikoptera povećana sa 3600 na 3800 kg.
Iz Rosteha (u čijem sastavu se nalazi kompanija ‘’Ruski helikopteri’’) su izjavili ovim povodom da >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << proširivanjem spiska opcione opreme Ansat postaje svestraniji i lakši za korišćenje. Napomenuto je da se već sada može koristiti za prevoz putnika i tereta, u medicinske svrhe kao i za traganje i spasavanje.
Sertifikacija za nošenje spoljnjeg tereta omogućiće letelici da prevozi tovar većih gabarita, a u perspektivi da se koristi za gašenje požara zašta će biti opremljen podvesnom korpom za vodu. U bliskoj budućnosti očekuje se sertifikacija dopunskog rezervoara za gorivo čime će se dolet povećati za 160 km.
Ranije je fabrika KVZ dobila odobrenje Rosavijacije (Federalna agencija za vazdušni saobraćaj) za ugradnju dizalice sa vitlom na helikopter Ansat. Ova nova opcija omogućuje bezbedno podizanje i spuštanje ljudi i tereta mase do 272 kg. Bočna dizalica je neophodna za operacije traganja i spasavanja i omogućuje utovar i istovar tereta u režimu lebdenja helikoptera.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Nove mogućnosti helikoptera Ansat: U toku ispitivanja sa spoljašnjim teretom appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.