Ministarstvo prosvete: Nove licence za izdavanje udžbenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2010, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete: Nove licence za izdavanje udžbenika

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da je izdalo još pet licenci za izdavanje udžbenika.

U saopštenju ministarstva se navodi da je reč o licenci tipa B koja je namenjena određenim oblastima i nivoima obrazovanja. Licencu tipa B dobile su juče izdavačka kuća Pčelica iz Čačka, izdavačka kuća Atos iz Kragujevca, Didakta d.o.o. iz Novog Sada i Nova škola d.o.o i Udruženje muzičkih umetnika i pedagoga Srbije iz Beograda.

Ministarstvo je saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je do sada, ukupno 25 izdavača dobilo licencu - licencu tipa A dobilo je sedam, a licencu tipa B 18 izdavača.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović je 1. aprila uručio dozvole za izdavanje udžbenika, odnosno, licence za 20 izdavača koji će moći da izdaju udžbenike u skladu sa novim Zakonom o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima.

"Ministarstvo prosvete će sukcesivno dopunjavati spisak izdavača koji su dobili licencu, budući da je u toku postupak po zahtevu za izdavanje licenci drugih izdavača", navodi se u saopštenju.

Na sajtu Ministarstva prosvete www.mp.gov.rs objavljen je spisak izdavača koji su dobili licencu tipa A i licencu tipa B.

Licenca tipa A je opšta licenca za sve nivoe obrazovanja, a licenca tipa B je namenjena određenim oblastima i nivoima obrazovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove licence za izdavanje udžbenika

Izvor: B92, 15.Apr.2010

Beograd -- Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je da je izdalo još pet licenci za izdavanje udžbenika... U saopštenju ministarstva se navodi da je reč o licenci tipa B koja je namenjena određenim oblastima i nivoima obrazovanja. Licencu tipa B dobile su juče izdavačka kuća Pčelica iz Čačka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.