Nove kvote za upis vanrednih studenata na četiri fakulteta

Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove kvote za upis vanrednih studenata na četiri fakulteta

Fakultet političkih nauka, Medicinski i Fakultet organizacionih nauka dostavili su juče Rektoratu Univerziteta u Beogradu predlog da na tim fakultetima budu povećane kvote za upis samofinansirajućih studenata.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević rekao je da je Fakultet organizacionih nauka predložio da na taj fakultet bude upisano još 130 samofinansirajućih studenata.

„Medicinski fakultet predložio je da upiše i 681. student na listi", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Kovačević i dodao da je Fakultet političkih nauka zatražio da broj samofinansirajućih studenata bude povećan za 20 odsto u odnosu na dosadašnju kvotu.

Kovačević je rekao da Arhitektonski fakultet nije zatražio da se poveća kvota za upis samofinansirajućih studenata, već da su takav zahtev Ministarstvu prosvete uputili roditelji.

On je naveo i da Geografski fakultet nije zatražio proširenje kvote, jer nema svoju zgradu, kao i da je Poljoprivredni fakultet zatražio da se upiše još 20 studenata zbog uvođenja novog studijskog programa u okviru Tempus programa.

Broj budžetskih studenata utvrđuje Vlada Srbije, dok broj samofinansirajućih studenata određuje visoko školska ustanova, odnosno Senat Univerziteta na predlog fakulteta.

Povećanje kvote mogu da zatraže fakulteti koji imaju prostorne i kadrovske mogućnosti, dok će predlozi dostavljeni Rektoratu biti prosleđeni Ministarstvu prosvete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.