Izvor: Danas, 03.Jan.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove cene ponovo

Iako januarsko otrežnjenje stiže tek posle proslave Božića, mnoge građane već sada brinu najavljena poskupljenja kojima je "kumovala" država podižući poresku stopu. Na prvi pogled neznatan rast PDV-a sa osam na deset odsto, koji će zakačiti osnovne životne namirnice i ugostiteljske usluge, ipak će ozbiljno opteretiti kućne budžete pre svega najugroženijih slojeva.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Kako zadržati rast cena?

Izvor: RTS, 04.Jan.2014, 20:33

Nova godina je potrošačima u Srbiji donela i nove cene zbog povećanja niže stope PDV-a. Poskupele su osnovne životne namirnice i lekovi, medicinska sredstva i hotelske usluge. Ekonomisti se nadaju da će trgovci smanjiti marže na ove proizvode i na taj način zadržati cene u prihvatljivim granicama....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.