Izvor: B92, 03.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac za trudnice i porodilje

Beograd -- Zaposlenim trudnicama u Beogradu isplaćena je prva nadoknada iz budžeta Grada u skladu sa Odlukom o dodatnim oblicima zaštite trudnica i porodilja.

U saopštenju gradske informativne službe Beoinfo podseća se da će trudnice iz budžeta grada dobijati 35 odsto obračunate naknade zarade za vreme privremene sprečenosti za rad.

"Ovaj oblik zaštite ostvaruju zaposlene trudnice sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda prijavljene do 11. februara 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, bez obzira na sedište poslodavca", navedeno je u saopštenju.

Novac za ove namene prenosi se Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje bez podnošenja posebnog zahteva trudnica i dostavljanja

dodatne dokumentacije.

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja Srpsko udruženje korisnika zdravstvenih usluga - Klub "Zdravlje" Gradu Beogradu dodelilo je danas povelju "Hipokrat" za poseban doprinos zaštiti trudnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.