Nova oprema za graničnu policiju na Batrovcima

Izvor: RTS, 23.Feb.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova oprema za graničnu policiju na Batrovcima

Na Batrovcima, najprometnijem graničnom prelazu sa Hrvatskom, granična policija je dobila mobilne čitače putnih isprava, detektore na narkotike i eksploziv, pa i otkucaje srca.
Među novom opremom su i kamere za pregled kamiona, dron koji će im olakšati sprečavanje migranata u pokušajima nelegalnog prelaska granice i nadgledanje nepristupačnih delova u pograničnoj zoni.

Rad sa novom opremom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će ubrzati protok robe i putnika na tom graničnom prelazu, istakao je ministar Nebojša Stefanović.
Na graničnom prelazu Batrovci nova oprema je već u upotrebi, a očekuje se da u narednom periodu bude i na svim drugim najprometnijim graničnim prelazima.
Stefanović očekuje da će nova oprema omogućiti da se preko graničnih prelaza prolazi brže i i poručuje da je inicijativa Srbije prema svim komšijama da se naprave zajednički prelazi i kontrole kako ne bi bilo duplih provera.  
Apeluje na sve susede da se uključe u tu vrstu saradnje i da se na taj način poboljša protok ljudi i robe.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nova oprema za bržu kontrolu putnika na granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2019

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović lično se danas uverio na graničnom prelazu Batrovci u efikasnost nove opreme koju koriste pripadnici Uprave granične policije, a među njima i takozvani "mobilni čitač" pasoša koji omogućava bržu kontrolu putnika...Takav uređaj je, prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.