Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova nagrada "Peščaniku"

Beč -- Kultna emisija na Radiju B92, autorki Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, dobitnik je nagrade Reportera bez granica Austrije za 2006.

Nagrada im je uručena na ceremoniji u bečkom parlamentu. Emisiju je nominovala Monika Nagler-Vitgenštajn, predsednica organizacije Pesnici u zatvoru iz Stokholma i članica međunarodnog žirija nagrade za slobodu štampe Pres Fridom.

Svetlana Lukić za B92 iznosi utiske po uručenju nagrade: "Meni i Svetlani je bilo teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne ispadnemo nezahvalne, kad primate nagradu za slobodu medija, onda vam dominantno osećanje ne može biti neka lična satisfakcija i lično zadovoljstvo, već ako hoćete, tuga zato što ovakva nagrada sedam godina posle 5. oktobra ponovo ide u Srbiju".

"Ova nagrada, kao i one prethodne nama dvema, a pretpostavljam i našim slušaocima i sagovornicima, je još jedna potvrda da nismo ludi što mislimo da nam se zemlja kreće u jako lošem pravcu i da svi zajedno ulazimo u jedan period izolacije i samoizolacije", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.