Nova mesta u beogradskim vrtićima

Izvor: B92, 29.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova mesta u beogradskim vrtićima

Beograd -- Oko tri i po hiljade dece čija oba roditelja rade na listi je čekanja za slobodno mesto u nekom od beogradskih vrtića.

Obilazeći renovirani vrtić "Švrća" na Voždovcu, gradonačelnik Beograda rekao je da će taj problem uskoro biti rešen. Naime, najkasnije do aprila sledeće godine na teritoriji grada, obećavaju gradski zvaničnici, biće izgrađeno još 12 predškolskih ustanova.

Dvorište vrtića "Švrća" u opštini Voždovac, prepuno razigrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dece, izgleda kao oaza za bezbrižno detinjstvo. Posle 39 godina, koliko postoji, konačno je renovirano krajem prošle godine. U februaru se u njega smestilo oko dvesta pedesetoro dece.

Rukovodilac vrtića "Švrća” Marija Radovanović kaže da je sve bilo dotrajalo, a da su sada uslovi na svetskom nivou.

Gradonačenik Beograda Dragan Đilas obećava da će se, bez obzira na ekonomsku krizu, nastaviti sa izgradnjom predškolskih ustanova, kao i da je novac za to obezbeđen.

Liste čekanja trebalo bi uskoro da postanu stvar prošlosti, pogotovu za onu decu čija oba roditelja rade.

"Očekujemo mesta za oko četiri hiljade dece, a sada je na listi čekanja oko tri i po hiljade. Za mene je prioritet izgradnje vrtića jednak priči o mostovima, putevima ili infrastrukturi” ,objasnio je Đilas.

Do januara, a najkasnije do aprila sledeće godine, trebalo bi da bude završena izgradnja ili adaptacija 12 vrtića. Novi vrtići trebalo bi da budu izgrađeni na Čukaričkoj padini, u Kaluđerici, Sremčici, Borči, Altini i na Vidikovačkom vencu. Traži se i lokacija za još šest ustanova u gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.