Izvor: B92, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova knjiga o korupciji

Beograd -- Knjiga "Ekonomska analiza korupcije" Borisa Begovića predstavljena je u Skupštini grada Beograda.

Knjiga je objavljena zahvaljujući saradnji Centra za liberalno demokratske studije i Fondacije Džon Templton koja je finansirala izdavanje. Na promociji je naglašeno da korupcija predstavlja jedan od centralnih problema savremenog društva i sprečava njen ekonomski razvoj.

Begović, koji je i predsednik Centra za liberalno-demokratske studije, oceno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je državna intervencija uzrok tog fenomena, istakavši da država treba da štiti slobode ljudi i njihova imovinska prava, da obezbedjuje zaštitu nemoćnima i sputava nasilnike: "Neko može da me pita da li možeš u jednoj rečenici da objasniš uzrok korupcije - i ta rečenica bi bila polurečenica - državna intervencija. Uzrok korupcije je državna intervencija", kazao je Begović.

On je naglasio da je tom knjigom pokušao da razjasni fenomen korupcije i njene uzroke i "da pomeri stvari u Srbiji na tom polju bar za milimetar".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.