Nova investicija trećeg ground handlera na Aerodromu Nikola Tesla

Izvor: TangoSix.rs, 05.Avg.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova investicija trećeg ground handlera na Aerodromu Nikola Tesla

BEOGRAD – Sky Partner, treći provajder ground handling usluga na Aerodromu Nikola Tesla realizovao je prošle nedelje poslednju u nizu investicija u vidu opreme za opsluživanje uskotrupnih putničkih letelica. Očekuju da će novopristigla vozila i oprema biti pušteni u rad po proširenju ovlašćenja njihove dozvole najkasnije u novembru ove godine.  
Nova investicija obuhvata traktore za vuču vazduhoplova, rude za vuču vazduhoplova, generatore i utovarivače prtljaga. Foto: Sky Partner
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << />

Sa ulaskom Etihada na srpsko tržište u formi novog nacionalnog avioprevoznika koji je na direktan način uticao na povećanje obima putničkog saobraćaja na Aerodromu Nikola Tesla otvorile su se nove mogućnosti za posredni rast drugih segmenata industrije o čemu smo nedavno pisali.
Posle Etihada (i države Srbije), po obimu do sada realizovanih i planiranih investicija, vodeće francuske ground handling operacije SAMSIC i Group Europe Handling sledeće su odlučile da iskoriste priliku na srpkom tržištu. Rezultat je njihova srpska podružnica Sky Partner koja se pored ground handlinga iz Beograda bavi i CLC uslugama (Centralized Load Control – izrada load sheetova). Koristeći svoj CLC centar u Beogradu Sky Partner trenutno opslužuje Vueling, XL Airways, CityJet i DreamJet aviokompanije uz pomoć iPort DCS (Departure Control Sistema).
Kao deo najveće francuske investicije u srpsko civilno vazduhoplovstvo do sada, Sky Partner je počeo sa radom 2012. godine, ground handling dozvolu od Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva dobili su početkom ove godine i pored CLC-a pružaće i flight planing usluge. Zemaljsko opsluživanje uskotrupnih letelica sledeća je konkretna aktivnost sa kojom planiraju zaokruživanje svoje ponude:
- U zavisnosti od administrativnog proširenja naše postojeće ground handling dozvole od strane DCV-a očekujemo da bi sledeću etapu svojih aktivnosti u vidu opsluživanja uskotrupnih putničkih letelica mogli da započnemo najkasnije u novembru ove godine. U tom cilju prošle nedelje smo uspešno realizovali svoju najnoviju investiciju u vidu vozila za opsluživanje. U pitanju su traktori za vuču vazduhoplova, rude za vuču vazduhoplova, generatori i utovarivači prtljaga.  – izjavio je za naš portal direktor kompanije Vladimir Trifunović.
Trifunović je takođe istekao da je cilj kompanije u ground handling segmentu dopunjavanje opcija ovih usluga na Aerodromu Nikola Tesla pre svega za aviokompanije koje su postojeći klijenti SAMSIC i Group Europe Handling konzorcijuma:
- Želja nam je da kao treći veći ground service provider na beogradskom aerodromu iskoristimo šansu i da preko svog matičnog konzorcijuma servisiramo njihove postojeće klijente, razvijamo CLC biznis iz Beograda na globalnom nivou i unapredimo svoju ekspertizu koristeći veliko operativno iskustvo koje SAMSIC i Group Europe Handling poseduju.- istakao je Trifunović.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.