Nova balistička oprema za Kobre – proizvod domaćeg znanja

Izvor: RTS, 24.Jan.2020, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova balistička oprema za "Kobre" – proizvod domaćeg znanja

Pripadnici "Kobri" su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin i naglasio da je sva njihova oprema proizvod domaće pameti.
Aleksandar Vulin je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba VS general-majora Petra Cvetkovića prisustvovao predstavljanju nove zaštitne balističke opreme pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Kobre", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane čini sve da pripadnici "Kobri" budu opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima, da se ne stide nijedne druge slične jedinice na svetu, da se unapredi i njihov materijalni položaj, kao i da se proces unapređenja njihovih tehničkih potreba privede kraju i neprekidno unapređuje.
"Pripadnici bataljona su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi. Posebno sam ponosan što su sva njihova zaštitna oprema i njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Reč je o ljudima koji se biraju po posebnom principu, posebnom kriterijumu", naglasio je Vulin.
Prema rečima komandanta bataljona potpukovnika Gorana Colića, u okviru opremanja Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom u proteklom periodu i bataljon "Kobri" opremljen je zaštitnom balističkom opremom.

Oprema je domaće proizvodnje, a prema rečima potpukovnika Colića, jedinice slične namene u svetu koriste istu opremu.
Današem obilasku u beogradskoj kasarni "General Jovan Mišković" prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave vojne policije Generalštaba brigadni general Rajko Milovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.