Nova ambulanta u Divcima kod Valjeva

Izvor: RTS, 28.Mar.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ambulanta u Divcima kod Valjeva

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju nove ambulante u Divcima kod Valjeva. Izradnja je koštala 9,5 miliona dinara. Premijer je obišao i Medicinsku školu "Dr Miša Pantić" u Valjevu, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za obnovu škole.
"Mislim da je velika stvar za našu zemlju što smo posle godina i decenija propadanja rešili da obnovimo naše bolnice škole, domove zdravlja i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ambulante", poručio je premijer Vučić.

"U Divcima smo otvorili potpuno novu obnovljenu ambulantu. Lekar će sedam dana da radi. Obezbedili smo kuću za njega odmah iza ambulante koja prelepo itzgleda", rekao je premijer.
Vučića su ispred ambulante dočekali meštani, predstavnici lokalne samouprave i članovi fudbalskog kluba OFK Divci.
Radovi na ambulanti počeli su krajem decembra prošle godine, a projekat je finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije.
Investitor radova je JP "Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva".
Vučić je zahvalio meštanima što cene rad i trud vlade, iako, kako je dodao, ima i onih koji ne vide ništa dobro što se uradi u državi.
Na primedbe da su putevi loši, Vučić je odgovorio da će sve biti urađeno u dogovoru sa lokalnom samoupravom, kako obnavljanje školskih toaleta, ambulanti, tako i sanacija terena lokalnog fudbalskog kluba OFK Divci.
U znak zahvalnosti zbog otvaranja ambulante, predstavnici tog kluba premijeru su uručili uramljeni dres sa brojem jedan na leđima.
Meštani Divaca kažu da im ambulanta mnogo znači jer su do sada morali da se leče u Valjevu, te da je stara bila trošna i delom uništena zbog poplava.
Slavko Ranisavljević ukazuje da novi objekat mnogo znači i za okolna mesta, jer će se u njemu lečiti stanovnici šest okolnih sela. "Do sada smo se svi lečili u Valjevu", rekao je on za Tanjug.
Snežana Vasić takođe navodi da će nova ambulanta značiti mnogo za stanovnike tog sela a naročito za stare, ali dodaje da će svi naročito biti zadovoljni ako doktor bude dostupan svakog dana a ne kao do sada, u staroj ambulanti, dva puta nedeljno.
Otvaranju nove ambulante prisustvovali su i ministri sporta, zdravlja i obrazovanja, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar i Srđan Verbić.

Premijer je obišao i Medicinsku školu "Dr Miša Pantić" u Valjevu, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za obnovu škole. Sanacija zgrade škole koštaće oko 17 miliona dinara, bez PDV, a radovi će početi 4. aprila. Rok za završetak je 90 kalendarskih dana.
Radove finasnira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije.
Vučić je obišao školu i u jednoj od učionica razgovarao sa učenicima, kojima je poručio da će uskoro imati bolju, lepšu, sigurniju i lakšu za održavanje školu.
Zatražio je da vidi i toalete i rekao da toaleti, ukoliko su loši, budu uvršteni u sanaciju.
Direktor škole Aleksandar Maravić upoznao je premijera sa činjenicom da je zgrada sagrađena 1906. godine, a da medicinska škola u toj zgradi radi od 1965. godine. On je naveo da će sanacijom biti zamenjena stolarija, uređeno potkrovlje...
Premijera je sačekao veliki broj građana, a pojedini su mu poklonili domaću rakiju šljivovicu. 
Vučić će danas obići i početak radova na ambulanti u selu Draginje i prisustvovati potpisivanju ugovora za obnovu Osnovne škole "Mića Stanojlović" u Koceljevi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Nastavljamo obnovu škola i bolnica

Izvor: RTS, 28.Mar.2016

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju nove ambulante u Divcima kod Valjeva. Izradnja je koštala 9,5 miliona dinara. Premijer je obišao i Medicinsku školu "Dr Miša Pantić" u Valjevu, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za obnovu škole. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.