Izvor: TangoSix.rs, 13.Okt.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćno letenje Tigrova

Pripadnici 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile “Tigrovi“, 98. vazduhoplovne brigade sa aerodroma Lađevci imali su pre nekoliko nedelja obuku u noćnom letenju. Piloti su leteli na školsko-borbenim avionima Super Galeb i jurišnicima Orao.
Kako je za emiiju RTS-a „Dozvolite“ izjavio pukovnik Dejan Vasiljević, zamenik komandanta 98. vazduhoplovne brigade, ova jedinica trenutno obavlja tri zadatka: uvođenje pilota u trenažu za noćno letenje na avionima >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << G-4 i Orao, obuku mladih pilota sa Vojne akademije u noćnom letenju i preobuku na avion Orao u noćnom  letenju.
Obuka se vrši u pojedinačnim letovima i grupnom letenju u sastavu para. Nakon ovoga uslediće obuka u letenju odeljenja sa 4 aviona i letenje i obuka za borbena dejstva noću a sve to je planirano da se održi u oktobru mesecu.
Interesantno da je deo pilota ove jedinice započeo preobuku za lovački avion MiG-29. U narednom periodu 241. lbae očekuje obuka u gađanju, raketiranju i bombardovanju ciljeva na zemlji kao i učešće na nekoliko združenih vežbi.
Pogledajte video emisije “Dozvolite“:

The post Noćno letenje Tigrova appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.