Izvor: B92, 06.Dec.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć sa saobraćajcima u gradu

Beograd -- Vožnja pod dejstvom alkohola i prekoračenje brzine i dalje su najčešći saobraćajni prekršaji na putevima u Srbiji.

Ekipa televizije B92 provela je prethodno veče sa saobraćajnom patrolom u glavnom gradu. Saobraćajnih nezgoda nije bilo, ali su dve osobe privedene zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Privedeni su otkriveni prilkom redovne kontrole u jednoj od najprometnijih beogradskih ulica. Jedna žena vozač je imala 1,53 promila alkohola, a drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozač 1,24 promila.

Policajac Miograd Cvijić kaže da pokušaja podmićivanja policajaca nema, ali da ima vozača „koji gledaju na svaki način da izbegnu prekršaj da bi se zaštili, tj. da ne bi odgovarali kod sudije za prekršaje".

U zemlji gde je saobraćajna kultura na niskom nivou, policajci na terenu primećuju pomake posle donošenja novog zakona. Kako su nam rekli, skoro svi tehnički su se spremili za predstojeću zimu. Primetili su da vozači imaju zimske gume čak i na sva četiri točka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.