Niže cene svinja na lozničkoj pijaci

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 06.Sep.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niže cene svinja na lozničkoj pijaci

LOZNICA - Na lozničkoj pijaci ponuda domaćih životinja, uglavnom po nepromenjenim cenama u odnosu na prethodnu sedmicu, i dalje je raznovrsna i bogata, izuzev krupne stoke koje i dalje nema u prodaji, jedino su jeftinije cene svinja, dok stagnira cena stočne hrane.

U Zavodu za poljoprivredu u Loznici rečeno je da su cene svinja svih kategorija u proseku niže desetak dinara nego prethodne sedmice, ali to nije  značajnije uticalo na povećanje kupovine.

Za prasad od 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kilograma traži se do 190 dinara za jedinicu mere, od 15 do 25 kilograma do 160, tovljenici u klasi su 130, a van klase 110, dok su izlučene krmače nuđene po ceni do 100 dinara za kilogram.

Cena jagnjadi i dalje je, uglavnom, nepromenjena i u ponudi je do 210 dinara kilogram, ovce su 120, koze staju 100, a jarad 180 dinara po kilogramu, dok i dalje izostaje ponuda goveda.

Ponuda stočne hrane i dalje je bogata, naročito prvoklasnog kukuruza po ceni od 20 do 22 dinara za kilogram, dok pakovanje stočnog brašna od 30 kilograma staje 400 dinara, pšenica se prodaje od 18 do 20, ječam za 20, soja u zrnu košta 45 dinara po kilogramu, bala sena je 160, a slama od 50 do 70 dinara, precizirali su u Zavodu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.