Nišlije ne daju NTV

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije ne daju NTV

Odbornici Skupštine grada izglasali su model privatizacije „Niške televizije“ i grad Niš će od 30. juna prestati da finansira tu medijsku kuću.

Više od 35.000 Nišlija dalo je svoj potpis protiv privatizacije, tražeći transformaciju u Javni servis jugoistočne Srbije. Direktor „NTV“ Boban Rajković kaže da je situacija komplikovana i neizvesna.

- U televiziji radi 79 stalno zaposlenih radnika. Veliki broj je zainteresovan za socijalni program, te bi televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostala sa malim brojem radnika, a ukoliko ne uspe prva aukcija, neće biti vremena za drugu i samim tim televizija više neće postojati. Smatram da grad treba da ima regionalni javni servis, odnosno gradsku televiziju. Nakon 30. juna funkcionisaćemo kao privatna televizija. Zainteresovanih kupaca ima, ali videćemo i ko će pobediti i da li će biti uspešna prva aukcija - kaže Rajković.

Odbornici vladajuće većine objasnili su da je privatizacija bila neophodna kako bi se NTV zaštitila od likvidacije, međutim iako je većina glasala „za“ mnogi smatraju da bi trebalo razmotriti i neke nove mogućnosti.

Saša Radović, predsednik sindikata zaposlenih u NTV, kaže da niko od zaposlenih ne zna kakav će biti ishod.

- Radimo punom parom kao da se ništa ne događa. Smatram da Grad ne sme da izgubi televiziju i nije pošteno da Niš bude u zapećku i da nema svoj javni servis, kao što ima Beograd i Vojvodina. Mi smo čak i za integrisanje sa javnim servisom ako treba. Pojavile su se ideje da bi građani pokušali da otkupe NTV, a sakupljeno je i 35.000 potpisa - kaže Radović.

Dug televizije 22 miliona

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić prilikom usvajanja modela privatizacije izjavio je da su dugovi televizije oko 22 miliona dinara i da će potencijalnom kupcu potraživanja biti otpisana. JP „Niška televizija“ osnovano je 1995. i emituje dnevno 18 sati programa sopstvene produkcije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.