Izvor: Blic, 20.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš pred blokadom

Niš pred blokadom

NIŠ – Pojedini niški autoprevoznici, nezadovoljni načinom preregistracije vozila, prete blokadom grada.

Nakon protesta prevoznika u Valjevu, Vlada Srbije je 12. decembra usvojila izmene i dopune Uredbe o posebnoj naknadi za registraciju vozila iz Crne Gore i inostranstva, kojima se iznos naknade za teretna vozila i autobuse za svaku godinu starosti umanjuje za pet odsto do maksimalnih 60 odsto. Problem je, međutim, što je veći broj vlasnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do 13. decembra uplatio naknadu za registraciju koja je i za 100.000 dinara veća od one koju posle tog datuma uplaćuju vlasnici teretnjaka. Šef Registracionog odeljenja niške policije Miodrag Tica priznaje da je u Nišu više vlasnika kamiona uplatilo dažbine pre 13. decembra i da sada traže da se i na njihove slučajeve primene olakšice, ali da policija, iako uočava nelogičnost propisa, mora da primenjuje Uredbu i da nije u stanju da im pomogne.

Boban Todorović, koji je 12. decembra uplatio naknadu, ističe da bi prema dopunama Uredbe morao da plati 82.000 dinara manje i da je silno povređen zbog neravnopravnosti sa drugim prevoznicima. On najavljuje tužbu sudu ali i da će, ukoliko

Vlada Srbije ne uvaži zahteve prevoznika koji su 'preplatili' dažbine, prevoznici iz udruženja 'Prevoznik' blokirati Niš, kao što su to uradili 4. oktobra sa oko 80 kamiona i šlepera.

- Nismo se nadali da ćemo iste mere morati da primenjujemo i protiv vlasti kojoj smo pomagali godinama da se ustoliči - rekao je Todorović. M. M. M..

Neophodno 10 miliona maraka za popravku starih i nabavku novih aparata

Kamiondžije preplatile dažbine za registraciju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.