Niš dobija tri nova vrtića

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 10:38

Niš dobija tri nova vrtića

Radovi na završetku dva nova vrtića su pri kraju, tako da će mališani iz Novog Sela i Brzog Broda uskoro moći da krenu u ovu predškolsku ustanovu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je i izgradnju tećeg u naselju Pantelej. Na listi čekanja za JPU "Pčelica" nalazi se oko 630 mališana, a izgradnjom novog vrtića taj višedecenijski problem sa listama čekanja za vrtić biće rešen, piše portal Niške vesti.

"Projekat za izgradnju vrtića u Panteleju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je završen, a kamen temeljac biće postavljen do kraja godine. Priprema se i dokumentacija da u Osnovnoj školi 'Njegoš' i Osnovnoj školi u Sićevu budu formirane i predškolske grupe", kazala je Sotirovski.

Od Ministarstva energetike je Grad prošao tri projekta za energetsku efikasnost, tako da će vrtić "Leptirić" koji se nalazi kod mosta kod naselja Trošarina dobiti novu stolariju i može se reći da će postati veoma moderan vrtić

Kroz projekat za energetsku efikasnu biće finansirana i srednja škola "Neimar" i osnovna škola "Stefan Nemanja".

Ministarstvo za zaštitu životne sredine daće 57, a grad Niš 52 miliona dinara. U planu je da se tim novcem zameni stolarija, postavi izolacija i da se povežu na daljinsko grajenje, rekla je gradonačelnica Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.