Izvor: B92, 24.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš - 40 stepeni, Podgorica - 44,2

Beograd, Podgorica -- Najtopliji grad u Srbiji danas je Niš sa 40 stepeni, u Podgorici zabeležena rekordna temperatura od preko 44 stepena.

Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u 15 sati u Nišu izmereno je 40 stepeni. U Kruševcu, Kuršumliji, Smederevskoj Palanci i Kragujevcu temperatura je 39 stepeni, dok je u većini ostalih gradova temperatura iznad 35 stepeni Celzijusa.

Temperatura niža od 30 stepeni izmerena je samo na Kopaoniku gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 25 i na Crnom Vrhu gde je 29 stepeni Celzijusa.

Balkan je pre mesec dana, od 17. do 24. jula, zahvatio vreli talas, tokom kojeg je u Beogradu izmerena rekordna temperatura od 43 stepena.

U Srbiji će i sutra tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo, dok se u popodnevnim i večernjim satima očekuju postepeno naoblačenje i lokalni pljuskovi i grmljavine.

A u Podgorici je danas u 15.10 sati izmerena rekordna temperatura od 44,2 stepena Celzijusa. To je najviša izmerena temperatura od kada postoji meteorološka služba u Crnoj Gori.

Kako piše na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, subjektivni osećaj je 45 stepeni, relativna vlažnost vazduha 19 odsto, a vazdušni pritisak iznosi 1010 milibara.

Meteorolozi ne najavljuju značajnije osveženje na jugu zemlje sve do kraja ovog meseca, prenose podgorički elektronski mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.