Nikolić: Vanredno stanje u 14 opština važi i danas

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vanredno stanje u 14 opština važi i danas

BEOGRAD - Situacija u Srbiji prouzrokovana obilnim snežnim padavinama je teška i vanredno stanje koje je proglašeno u 14 opština, važi i danas, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Nikolić je rekao da je najteža situacija u krajevima gde nema elektirčne energije i gde ima dosta nepročišćenih puteva, a da su noćas bile veoma niske temperature pogotovu u planinskim predelima Srbije.

U Bajinoj Bašti 150 domaćinstava nema struju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Elektrodistribucija je najavila da će do kraja dana osposobiti sistem, dok u Crnoj Travi oko 50 domaćinstava nema trenutno električnu energiju, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, svi regionalni i magistralni putevi prohodni, a problema ima na pojedinim lokalnim putevima na čijem se pročišćavanju intenzivno radi.

Nikolić je rekao da pročišćavanje puteva otežava jak vetar koji stvara nove nanose na tim drumovima, ali da tokom noći srećom nije bilo većih snežnih padavina koje bi stvorile dodatnu blokadu.

Nikolić je rekao da se trenutno traga za jednom muškom osobom za koju se sumnja da nije ni živa zbog velikog mraza i niske temperature u selu Vrapče, opština Medveđa i podsetio da je u selu Mrkovica kod Leskovca još 11. januara pronađeno jedno muško beživotno telo.

On je rekao da dve osobe koje su sa promrzlinama 27. i 29. januara pronađene na području Kraljeva nisu životno ugrožene, dok je u jednom selu na području Valjeva juče nađeno mrtvo telo jedne ženske osobe koja se smrzla, a koja je bila nervno bolesna.

Nikolić je podsetio da je ranije nađeno i jedno beživotno telo u jednom selu na području Vranja.

Nikolić je rekao da je hrana policijskim službenicima na granici sa Kosovom juče uspešno dostavljena. Naveo je i da na području Zaječara i dalje pada sneg i da je neprohodan put Boljevac - Sokobanja preko Rtnja.

Upitan o situaciji u Novoj Varoši, Prijepolju, Crnoj Travi, Ivanjici, Aleksandrovcu i Brusu, Nikolić je rekao da u tim delovima Srbije struje nema sporadično po nekim selima, ali da se sistem snabdevanja električnom energijom brzo obnavlja, tako da stanovnici brzo ponovo dobijaju struju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.