Nikola Selaković: Meron se cinično smejao na pitanje o ”Oluji”

Izvor: BKTV News, 21.Jan.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Selaković: Meron se cinično smejao na pitanje o ”Oluji”

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković rekao je večeras da mu predsednik Haškog tribunala Teodor Meron nije odgovorio na pitanje ko je kriv za zločine nad Srbima u „Oluji“, već da se samo cinično nasmejao.

„Izbegavao je da mi tokom razgovora odgovori i na treći put kada sam postavio to pitanje on se samo cinično nasmejao. Posle je rekao da je za sve krivo tužilaštvo, a tužilaštvo da je kriv sud…“, rekao je Selaković u „Utisku nedelje“ na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Televiziji B92.
On je naveo da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tokom razgovora rekao da će u granicama svoje nadležnosti i mogucnosti sagledati uslove za otvaranje revizije postupka protiv generala Anta Gotovine i Mladen Markača, koji su oslobođeni odgovornosti za zločine u „Oluji“.
Selaković je podsetio da je delegacija Ministarstva pravde tokom prošlonedeljne posete izrazila nezadovoljstvo presudama tog suda i postavilo pitanje odgovornosti za 1.700 ubijenih srba u „Oluji“ i na hiljade proteranih i raseljenih Srba iz Hrvatske.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.