Nikad više gostiju na Divčibarama

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad više gostiju na Divčibarama

Na Divčibarama je iz godine u godinu sve više gostiju. Tokom minulih praznika svi kapaciteti bili su popunjeni, a u hotelima, odmaralištima i apartmanima trenutno boravi više od dve hiljade gostiju.
Turistički poslenici na Divčibarama, zimsku sezonu dočekali su, čini se, spremnije. Sa novim hotelom visoke kategorije i više sadržaja na ski stazi Crni vrh, uz standardnu ponudu u već proverenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hotelskim kapacitetima, Divčibarci i hotelijeri na sezonu gledaju sa optimizmom.

Branka Ilić iz hotela "Pepa" kaže da je na Divčibarama gostiju nikad više.
"Jasno nam je da je to došlo kao rezultat uspešne realizacije nekoliko projekata u okviru privatnog sektora proteklih godina. Izgradnjom novih smeštajnih objekata, gostima je sada na raspolaganju daleko veći broj ležaja različitih vrsta i kategorija ugostiteljskih objekata", navodi Ilićeva.
Marko Kukić iz hotela "Crni vrh" ističe da je svima interesantan novi hotel koji nudi nove sadržaje, što ranije nije bio slučaj. "Interesovanje je veoma veliko i stalno stižu novi upiti", navodi Kukić.
Prirodni potencijali Divčibara zbog novih sadržaja postaju sve dostupniji, uprkos nedovoljno izgrađenoj infrastrukturi.
Zbog blizine velikim gradovima, Divčibare se sve više prepoznaje kao pogodna destinacija za dolazak i na nekoliko sati skijanja i radnim danima.
Vikendom i u vreme odmora traži se mesto više.
Andrija Marjanović iz "Divčibare ski risorta" navodi da je od 31. decembra do današnjeg dana prošlo do četiri hiljade skijaša, i da se svake godine beleži rast posećenosti.
Novi zamah u najavi velikih projekata oseća se na Divčibarama.
Divčibarci i ljubitelji tog još nedovoljno iskorišćenog turističkog centra očekuju da infrastrukturno uređenje bude organizovanije i brže.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.