Izvor: Glas javnosti, 12.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni višak ne krpi rupe

NIŠ - Odbornici Skupštine grada opredelili su se da se 11,7 odsto budžetskog priliva većeg od plana, što preciznije iznosi oko 675 miliona dinara više, usmeri na uvećanje prvobitno planiranih budžetskih stavki namenjenih obrazovanju, bezbednosti u školama, socijali i kulturi.

Direkcija za izgradnju grada, čiji je račun dugo bio u blokadi u vreme prethodne gradske vlasti, dobila je dodatnih 500 miliona dinara. Kako je obrazložila v. d. načelnica gradske Uprave za finansije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Snežana Jovanović, osnovni motiv za to bio je da se omogući da Direkcija izmiri već preuzete obaveze i realizuje već zaključene ugovore. Ona je posebno naglasila i činjenicu da se rebalansom značajna sredstva usmeravaju za uvođenje video-nadzora u školama kako bi se povećao stepen bezbednosti učenika i nastavnika.

REBALANS  ADMINISTRACIJE?

Odbornik DSS Milan Lapčević apostrofirao je činjenicu da se rebalansom za oko 17 miliona dinara uvećavaju budžetski rashodi za plate i dodatke zaposlenima u Upravi za finansije, kabinetu gradonačelnika i Gradskom veću, smatrajući da je to pouzdan znak novog zapošljavanja u administraciji, dok se na drugoj strani govori o njenoj racionalizaciji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.